Borscht*

Bereidingswijze

Dit is een recept (uit Oekraïne) van abonnee Nelleke. Schil de bieten, de wortelen en eventueel de aardappelen. Snijd alle groenten in stukken die je kunt roerbakken. Neem een soeppan en verwarm daarin de olijfolie. Doe alle groenten in de pan en roerbak tot ze enigszins zacht zijn. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe behalve de yoghurt en bewaar wat peterselie en dille om mee te garneren. Kook de soep gaar max. 1 uur. Pureren mag maar hoeft niet. Breng op smaak met zout en eventueel peper. Serveer met yoghurt en verse peterselie of dille.

Ingrediënten

3 rode bieten
3 kleine uien
1 kleine savooiekool
3 wortelen
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook
3 aardappelen
3 tomaten
3 kruidnagels
8 koppen water
1 el bouillon
zout en peper
sap van een citroen
2 laurierblaadjes
verse peterselie of dille
yoghurt om te garneren