Miso-noedelsoep met Chinese kool

Bereidingswijze

Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk, of plet het in een vijzel tot een puree. Verhit de sesamolie in een pan en fruit de knoflook en gember 2 minuten. Voeg de miso en bouillon toe. Breng al roerend aan de kook tot de miso is opgelost in de bouillon. Laat 10 minuten rustig pruttelen. Kook ondertussen de noedels in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Snijd de Chinese kool in brede repen. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Doe de kool en tofu in de misobouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen, tot de Chinese kool beetgaar is en de tofu warm. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Verdeel de noedels over 2 kommen. Schenk de misosoep met kool en tofu erover. Verdeel de eieren en lente-ui erover en garneer met furikake of sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl sesamolie
  • 75 gr witte of lichtbruine miso (Japanse gefermenteerde sojapasta, ruim gesorteerde supermarkten en toko)
  • 1 l groentebouillon of dashi
  • 180 gr (gedroogde) ramen of udon noedels
  • 250 gr tofu (wij gebruikten in gember en knoflook gemarineerde tofu van ProLaTerra)
  • 2 lente-uien
  • 2 eieren
  • 1 el furikake (Japans strooisel van sesamzaad en zeewier, o.a. te koop in biologische supermarkten en Japanse/Koreaanse winkels) of geroosterde sesamzaadjes.
  • Hoofdgerecht 2 personen: 1/2 Chinese kool 2 teentjes knoflook 2 cm gember 1 tl sesamolie 75 gr witte of lichtbruine miso (Japanse gefermenteerde sojapasta, ruim gesorteerde supermarkten en toko) 1 l groentebouillon of dashi 180 gr (gedroogde) ramen of udon noedels 250 gr tofu (wij gebruikten in gember en knoflook gemarineerde tofu van ProLaTerra) 2 lente-uien 2 eieren 1 el furikake (Japans strooisel van sesamzaad en zeewier, o.a. te koop in biologische supermarkten en Japanse/Koreaanse winkels) of geroosterde sesamzaadjes.