Turkse gestoofde sanguino/snijbonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie op een matig vuur, in een brede pan. Fruit hierin de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe aan de pan en fruit 4 minuten mee. Verwijder de kopjes en kontjes van de snijbonen, en snijd in stukken van 3-5 centimeter lang. Doe de bonen in de pan en voeg ongeveer 150 ml water toe, zodat de bonen net onder het vocht staan. Schep alles door elkaar. Dek de pan af en laat rustig 45-50 minuten stoven, tot de saus mooi is ingedikt (maar zeker niet droog is) en de bonen zacht zijn. Breng goed op smaak met zout en peper en garneer met verse kruiden. De stoof is ook op kamertemperatuur erg lekker.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen:
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • verse blaadjes oregano, basilicum of peterselie ter garnering
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 400 gr sanguino/snijbonen 4 tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 125 ml olijfolie verse blaadjes oregano, basilicum of peterselie ter garnering zout en peper