Koude komkommer-doperwtensoep

Bereidingswijze

Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel om met koud water. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de rest van de komkommer in stukken. Doe de komkommer, doperwten en bouillon in een blender en pureer tot een gladde soep. Als je van een heel gladde soep houdt, kun je het nog door een zeef halen. Zet de soep ten minste 1 uur in de koelkast, om goed koud te worden. Breng daarna de soep op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommetjes en garneer met wat yoghurt en verse kruiden.

Ingrediënten

  • Voorgerecht 6 personen:
  • 400 gr doperwten (diepvries)
  • 500 ml koude groentebouillon
  • 3 el volle yoghurt
  • dille of munt ter garnering
  • zout en peper
  • Voorgerecht 6 personen: 1 komkommer 400 gr doperwten (diepvries) 500 ml koude groentebouillon 3 el volle yoghurt dille of munt ter garnering zout en peper