Komkommer-limoen limonade

Bereidingswijze

Maak een simpele suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen, tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Pureer met een staafmixer tot puree. Schep de puree in een fijne zeef boven een kom en laat het sap eruit lekken, zodat enkel de pulp in de zeef achterblijft. Je kunt dit proces ook versnellen door de puree in een kaasdoek te doen en voorzichtig het sap eruit te knijpen. Roer het komkommersap, limoensap en suikerwater door elkaar. Als je de limonade te sterk, te zuur, of te zoet vindt, voeg je eenvoudig nog wat extra water toe. Maak de limonade af met ijsblokjes, extra plakjes limoen en komkommer.

Ingrediënten

Limonade voor 4 personen:

1 komkommer
125 ml limoensap (van ongeveer 5 limoenen)
450 ml water
115 gr suiker