Zoetzure komkommer

Bereidingswijze

Doe de azijn, suiker, een snuf zout en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in een schaal. Je kunt naar hartenlust variëren en experimenteren met smaakmakers. Oma hield het altijd neutraal met hooguit een blaadje laurier, maar we vinden het erg leuk om telkens weer wat anders te proberen. Voeg de door jou gekozen smaakmakers toe aan de komkommer. Giet het azijnmengsel over de komkommer en smaakmakers. Laat ten minste 1 uur staan, tot de komkommer afgekoeld en zacht is. Als je de komkommers en het hete inmaakvocht in een gesteriliseerde weckpot doet, blijft het zeker een maand houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

  • Klein bijgerecht 4 personen: 1 komkommer
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • snuf zout
  • Smaakmakers zoals 1 kaneelstokje, 1 tl mosterdzaad, 1 tl peperkorrels, 1 laurierblad, ½ rode peper, 1 steranijs, verse munt, dille, verveine enzovoorts.
  • Klein bijgerecht 4 personen: 1 komkommer 100 ml witte wijnazijn 100 ml water 100 gr kristalsuiker snuf zout Smaakmakers zoals 1 kaneelstokje, 1 tl mosterdzaad, 1 tl peperkorrels, 1 laurierblad, ½ rode peper, 1 steranijs, verse munt, dille, verveine enzovoorts