Mais met kokkels

Bereidingswijze

Snijd de ui, knoflook en peper in dunne reepjes. Snijd de maiskorrels van de kolven af. Hak de peterselie grof. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en peper tot glazig. Voeg de maiskorrels toe en fruit 2 minuten mee. Zet het vuur hoog en voeg de kokkels en wijn toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat ongeveer 5 minuten stomen tot alle schelpen open staan. Voeg de peterselie toe en schud de pan een paar keer om tot alles goed gemengd is en de boter gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct in diepe borden of kommen met brood erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 kg kokkels (of mosselen of vongole)
2 maiskolven (of ongeveer 300 gr maiskorrels)
½ grote ui
2 tenen knoflook
1 jalapeñopeper
100 ml witte wijn
20 gr peterselie
2 el olijfolie
1 el boter
brood voor erbij