Udonnoedels met cherrytomatensaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225°C en zet ook de grill aan. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook en peper in dunne reepjes. Doe de tomaatjes, knoflook en peper in een ovenschaal. Meng met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes tot ze geblakerd en zacht zijn. Bij ons duurde dit ongeveer 20 minuten, maar onze oven is minder krachtig dan menig andere oven dus houd het zelf goed in de gaten.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tomaten uit de oven, voeg de rijstazijn en mirin toe en prak met een vork tot een zeer grove saus. Giet de noedels af en meng met de tomatensaus. Garneer met korianderblaadjes.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr udonnoedels
  • 2 el olie
  • ½ el rijstazijn (of appelciderazijn)
  • 1 el mirin (rijstwijn of water)
  • koriander ter garnering
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 500 gr gemengde cherrytomaten 2 tenen knoflook 1 rode peper 200 gr udonnoedels 2 el olie ½ el rijstazijn (of appelciderazijn) 1 el mirin (rijstwijn of water) koriander ter garnering zout en peper