Rode kool met mosterd -balsamicodressing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de rode kool doormidden. Snijd elke helft in ongeveer 6 parten, waarbij je de kern intact laat zodat de parten niet uit elkaar vallen. Gebruik 2 eetlepels olijfolie om de parten rondom met olie te bestrijken. Bestrooi met zout en peper. Leg de parten met een snijvlak naar beneden op een ovenplaat. Rooster de rode kool 20 minuten. Keer ze dan om, zodat ze met het andere snijvlak naar beneden liggen en rooster nog 20-30 minuten, tot de kool beetgaar is en knapperige randjes heeft.
Klop ondertussen een dressing van de mosterd, balsamicoazijn, ahornsiroop en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de geroosterde rode kool en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

1 rode kool
5 el olijfolie
2 el grove mosterd
2 el balsamicoazijn
1 el ahornsiroop of honing
zout en peper