Karbonades met goudreinetten

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de karbonades in een paar minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Ris de naaldjes rozemarijn van de tak af. Fruit de ui en rozemarijn tot de ui glazig begint te worden. Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels en snijd de appels in ongeveer 12 parten. Voeg ze toe aan de pan en bak een aantal minuten mee tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg de mosterd en bouillon toe aan de pan en roer goed door elkaar. Leg de karbonades terug in de pan, tussen de uien en appels. Breng aan de kook, dek de pan af, en laat 7-10 minuten zachtjes pruttelen tot de karbonades gaar zijn, de appels zacht en zich een lekkere jus heeft gevormd. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon of water toe. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 varkenskarbonades
2 goudreinetten (of andere appels)
1 ui
1 el boter
1 volle el olie
1 tak rozemarijn
2 tl mosterd
100 ml kippenbouillon
zout en peper