Wortelhasselback

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortelen. Leg ze voor je op een snijplank en snijd elke wortel om de paar millimeter in tot nét boven de onderkant. Je kunt eventueel voor de zekerheid de wortel tussen twee eetstokjes leggen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de wortel niet helemaal doorsnijdt. Leg de wortelen in een ovenschaal en schenk er langzaam 2 eetlepels olijfolie over, zodat de olie tussen de inkepingen kan druipen. Bestrooi met zout en peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en rooster 45-50 minuten in de oven tot de wortel gaar is. Verwijder de aluminiumfolie en rooster nog 20 minuten, tot de wortel aan de bovenkant lekker knapperig is.
Klop ondertussen een dressing van 1 eetlepel olijfolie, het sinaasappelsap, de komijn, kaneel en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en pistachenoten grof. Schenk de dressing langzaam over de hasselbackwortelen en garneer met peterselie en pistachenoten.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr wortelen
3 el olijfolie
2 el sinaasappelsap
½ tl komijnpoeder
¼ tl gemalen kaneel
eventueel een snuf chilivlokken
2 el peterselie of koriander
2 el pistachenoten
zout en peper