Aubergine-linzen-walnoot ragù

Bereidingswijze

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de aubergines rondom goudbruin en zacht. Doe de pan niet te vol en bak de aubergines indien nodig in twee keer. Schep ze uit de pan.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de overige olie in een brede pan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Blus af met azijn en laat in 1 minuut verdampen. Voeg de aubergines, blaadjes tijm, tomatenblokjes en 150 ml water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Giet de linzen af en voeg ze toe aan de saus. Hak de walnoten een beetje fijn en voeg ze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar zodat een dikke ragù ontstaat. Laat nog even doorwarmen, breng op smaak en serveer met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4-6 personen: 2 aubergines
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 7 takken tijm
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 100 gr Le Puy/Dupuis/donkergroene linzen
  • 50 gr walnoten
  • peterselie ter garnering
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4-6 personen: 2 aubergines 1 ui 3 tenen knoflook 7 takken tijm 3 el olijfolie 1 el rode wijnazijn 400 gr tomatenblokjes (uit blik) 100 gr Le Puy/Dupuis/donkergroene linzen 50 gr walnoten peterselie ter garnering zout en peper