Aardappel-zuurkool koekjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappel en ui op een grove rasp. Doe de aardappel, ui en zuurkool in een theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het droge mengsel in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Schep eetlepels van het aardappel-zuurkoolmengsel in de pan en druk ze een beetje plat tot kleine (pannen)koekjes. Bak de koekjes in ongeveer 5 minuten per kant donker-goudbruin. Herhaal dit tot het aardappel-zuurkoolmengsel op is. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in de oven in 20 minuten gaar. Serveer met crème fraîche en toppings naar keuze.

Ingrediënten

Voor ongeveer 18 stuks:

400 gr aardappel
150 gr zuurkool
1 ui
1 ei
2 volle el (spelt)bloem
olijfolie
crème fraîche
zout en peper