Spruitjes met cashewcrème

Bereidingswijze

Wel de cashewnoten ten minste 30 minuten in ruim water. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Leg ze op een ovenplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie en het komijnzaad door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven tot de spruiten beetgaar zijn.
Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten, water, olijfolie, knoflook, citroensap, tahini en ahornsiroop in een keukenmachine of blender en mix tot een puree met de consistentie van hummus. Breng op smaak.
Klop met een lepel de granaatappelpitjes los. Spreid per persoon 2 flinke eetlepels van de cashewcrème uit over een bord. Als je net als wij van pittig houdt, schep er dan ook wat harissa over. Verdeel de spruiten over de crème. Garneer met granaatappelpitten en grof gehakte blaadjes munt.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr spruiten
1 tl komijnzaad
150 gr rauwe cashewnoten
80 ml koud water
60 ml + 1 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el citroensap
eventueel 1 el tahini
2 tl ahornsiroop
eventueel 1 el harissa
½ granaatappel
2 takjes munt
zout en peper