Champignon-parelgortsoep

Bereidingswijze

Wel de porcini 10 minuten in 500 ml kokend water. Snipper de ui en knoflook. Snijd de pastinaak en bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de olie in een ruime soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en bleekselderij 10 minuten. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Voeg toe aan de pan en fruit 5 minuten mee. Voeg de parelgort en laurier toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij. Schenk het water waar de porcini in geweld heeft ook in de pan. Vang de porcini op en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, dek af en kook 30-35 minuten tot de parelgort gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een lepeltje zure room en groene kruiden.

Ingrediënten

Maaltijdsoep 4 personen:

250 gr kastanjechampignons
15 gr porcini (gedroogde champignons, Italiaans winkelschap)
½ ui
2 tenen knoflook
1 el olie
1 grote pastinaak
eventueel 1 stengel bleekselderij
2 laurierbladeren
200 gr parelgort
1 l groentebouillon
zout en peper
ter garnering: zure room en peterselie of dille