Bloemkool puttanesca

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Spreid ze uit over een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de bloemkool in 25-30 minuten beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de overige olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de ansjovis en chilivlokken toe en fruit 2 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes en 150 ml water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten rustig pruttelen.
Halveer de olijven. Voeg de olijven, kappertjes en geroosterde bloemkool toe aan de saus en laat enkele minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bloemkool
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
4 ansjovisfilets (uit blik)
¼ tl chilivlokken
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
2 el kappertjes
15 zwarte olijven
peterselie ter garnering
zout en peper