'Tandoori' bloemkool

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd grote roosjes doormidden. Rasp de gember en knoflook. Doe alle ingredienten, behalve de bloemkool, in een kommetje en meng goed door elkaar. Breng op smaak. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de tandoorimarinade er overheen en meng alles goed, zodat de bloemkool rondom bedekt is met de marinade. Rooster de bloemkoolroosjes 35-45 minuten in het midden van de oven tot ze beetgaar en goudbruin zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bloemkool
150 ml volle yoghurt
1,5 cm gember*
2 tenen knoflook
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 tl (gerookt) paprikapoeder*
1 tl komijnpoeder*
1 tl korianderpoeder*
1 tl kurkuma*
½ tl kaneel*
½ tl cayennepeper*
1 mespuntje gemalen kruidnagel*
zout en peper