Knolselderij 'steaks' met walnotensalsa

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in ronde plakken van 1,5 centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de knolselderij 'steaks' 20 minuten in de oven. Keer ze om en rooster nog eens 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Maak ondertussen de salsa. Snijd hiervoor de kappertjes, walnoten, peterselie, rozijnen en rode peper zo fijn mogelijk. Doe in een kommetje en meng er azijn en 75 ml olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderij 'steaks' met de salsa, die overigens ook erg lekker is met andere geroosterde knol- en wortelgroenten.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
75 ml + 2 el olijfolie
2 el kappertjes
50 gr walnoten
25 gr platte peterselie
1 el blanke rozijnen
½ rode peper
2 el rode wijnazijn
zout en peper