Pasta all'arrabbiata met broccoli

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd grote roosjes doormidden. Snijd de broccolisteel ook in stukken. Leg de broccoli in een enkele laag in een ovenschaal. Rasp de schil van de citroen erover. Meng er 1 eetlepel olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Rooster de broccoli in de oven in 25 minuten beetgaar en knapperig. Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit de overige olie in een ruime pan. Fruit de ui, knoflook en peper tot glazig. Giet de tomatensaus en een klein scheutje water erbij. Laat de saus op een laag vuurtje pruttelen, terwijl je de pasta bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden en leg de geroosterde broccoli erop of ernaast. Bestrooi met edelgistvlokken en garneer met wat blaadjes basilicum of peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
½ citroen
2 el olijfolie
150-200 gr pasta naar keuze
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper of 1 tl chilivlokken
300 gr tomatensaus
1,5 el edelgistvlokken of Parmezaanse kaas
basilicum of peterselie ter garnering
zout en peper