Eenvoudige snijbiet met nootmuskaat en boter*

Bereidingswijze

Giet een beetje olie in een hete pan of wok, draai de pan rond en doe er 4 grote handen vol snijbiet in. Dat lijkt veel, maar de groente is binnen de kortste keren geslonken. Het gaat een beetje sissen, dus blijf in de buurt en schep de blaadjes om de 5 seconden om. Na ongeveer 30 seconden beginnen ze zacht te worden en laten ze, hopelijk maar een klein beetje, water los (als het veel is, moet u wat afgieten). Doe er 3 grote klonten boter bij en maal er naar smaak zo'n 12 streken nootmuskaat van de rasp over. Meng, voeg zout en peper toe en serveer. De boter en het water moeten samen precies genoeg natuurlijke saus opleveren om alles te binden.

Ingrediënten

  • 4 grote handen snijbiet (grote bladeren snijden, in stukken van ongeveer 10 cm.)
  • 3 grote klonten boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaatbolletje
  • olie
  • 4 grote handen snijbiet (grote bladeren snijden, in stukken van ongeveer 10 cm.) 3 grote klonten boter zout en peper nootmuskaatbolletje olie