Stoofpotje pastinaak en wortel*

Bereidingswijze

Verhit de boter of olie in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de uien 5 min. heel zachtjes in het vet. Schep de paddestoelen, de tijm en laurier erdoor en bak dit samen zo'n 2 min. Schep de wortels en de pastinaak door het champignonmengsel. Schenk de azijn erbij en breng dit aan de kook. Schenk nu 100 cc water erbij en breng het opnieuw aan de kook. Zet de warmtebron zacht en doe het deksel op de pan. Laat alles 10-15 minuten stoven. Lekker met aardappelpuree.

Ingrediënten

500 gr pastinaak, in stukken van 3 cm
500 gr winterwortel, in stukken van 3 cm
40 gr boter of olie
100 gr ontbijtspek in reepjes
2 uien in ringen
250 gr kastagnechampignons, gehalveerd
3 takjes tijm
1 laurierblad
1 1/2 eetlepel balsamicoazijn
100 cc water