Pastinaaksoep met gebakken peer*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Leny.

Bak in een grote pan de ui, pastinaak en één peer in de boter op zacht vuur. Voeg na zo'n 10 minuten de bouillon toe en laat even sudderen op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer (prik met een vork om te zien of de pastinaak gaar is) en breng op smaak met zout en peper. Bak in de koekenpan de andere peer(stukjes). Serveer de soep met gebakken peer en eventueel het andere garnituur.

 

Ingrediënten

  • Voorgerecht voor 2 of 3 personen 400 g pastinaak, schoon en in stukken gesneden
  • 1 ui geschild en in stukken gesneden
  • 2 peren, geschild en in stukken gesneden
  • ½ l kippen- of groentenbouillon
  • zout, peper
  • beetje boter
  • evt: pijnboompitjesof hazelnootstukjes (even geroosterd in een droge koekenpan), crème fraîche, blauwschimmelkaas
  • Voorgerecht voor 2 of 3 personen: 400 gr pastinaak, schoon en in stukken gesneden 1 ui geschild en in stukken gesneden 2 peren, geschild en in stukken gesneden ½ l kippen- of groentebouillon zout en peper beetje boter evt: pijnboompitjes of hazelnootstukjes (even geroosterd in een droge koekenpan), crème fraîche, blauwschimmelkaas