Geroosterde asperges en lente-ui

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de houtachtige onderkantjes van de asperges af. Snijd het donkergroene deel van de lente-uien af en snijd dikke uien in de lengte doormidden. Spreid de asperges en lente-uien uit op een ovenplaat. Meng het citroenrasp, -sap en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de asperges en lente-uien in het midden van de oven, 15-20 minuten tot de uien zacht zijn en de asperges beetgaar. Beide zullen een goudbruin kleurtje krijgen hier en daar. Als je de bovengrill van je oven aan kunt zetten, hoef je het geheel maar zo'n 7-10 minuten te roosteren. Schep de asperges en lente-uien op een mooi bord en serveer direct met citroenmayonaise of aïoli.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 bos groene asperges (ongeveer 350 gram)
250 gr lente-ui
2 tl citroenrasp
1 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper