Bagel met aubergine en radijsroomkaas

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de aubergine in een grillpan, 'toaster' of oven 7-10 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Roer ondertussen de roomkaas los met een vork. Rasp 10 radijsjes met een grove rasp en meng dit door de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Hak de kruiden die je gebruikt grof. Snijd de bagels doormidden. Besmeer de onderste helft met ongeveer 2 eetlepels radijsroomkaas. Drapeer de aubergine erover. Snijd de overige radijsjes in kwarten en leg die op en tussen de aubergines. Strooi de zonnebloempitten en kruiden erover of schep er een paar dotjes pesto op. Dek af met de bovenste helft van de bagel.

Ingrediënten

  • Lunchgerecht 2 personen:
  • 100 gr luchtige roomkaas (zuivelspread)
  • 1 bosje radijs
  • 200 gr aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloempitten, geroosterd
  • 2 el platte peterselie, basilicum of pesto
  • zout en peper
  • Lunchgerecht 2 personen: 2 bagels 100 gr luchtige roomkaas (zuivelspread) 1 bosje radijs 200 gr aubergine 2 el olijfolie 2 el zonnebloempitten, geroosterd 2 el platte peterselie, basilicum of pesto zout en peper