Nachofeest

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de bladeren en 'haren' van de mais. Kook de maiskolven in ruim water in 15 minuten gaar. Snijd de maiskorrels los. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Giet de bonen af, spoel om en laat uitlekken. Leg een derde van de nacho's in een ruime ovenschaal. Verdeel een derde van de bonen, mais, tomaten, jalapeño's en kaas erover. Herhaal dit twee keer. Rooster de ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de avocado in plakjes en de limoen in parten. Garneer de ovenschotel met avocado, koriander en partjes limoen en aanvallen maar!

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2-3 personen:
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 maiskolven
  • 1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht)
  • 15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt)
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 1 avocado
  • 5 gr koriander
  • 1 limoen
  • Hoofdgerecht 2-3 personen: 200 gr nachochips/tortillachips 3 tomaten 1 kleine rode ui 2 maiskolven 1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht) 15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt) 200 gr geraspte belegen kaas 1 avocado 5 gr koriander 1 limoen