Risotto met groenlof en blauwe kaas

Bereidingswijze

Zet een pan met bouillon op het vuur. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut tot de rijst rondom bedekt is met een laagje olie. Blus de pan af met een scheut witte wijn. Roer tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg nu een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe, roer tot het vocht is opgenomen en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
Snijd ondertussen de groenlof in reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de walnoten grof.
Roer wanneer de risotto bijna klaar is de Parmezaanse kaas en boter erdoor, tot je een glanzend en smeuïg geheel hebt. Breng op smaak. Zet het vuur laag. Roer de groenlof door de risotto. Als je een grote groenlof hebt, zal je wellicht niet alles gebruiken. Verdeel de risotto over vier borden. Brokkel de blauwe kaas erover en strooi de walnoten erover. Schenk er tot slot wat balsamicoazijn over en serveer.

Ingrediënten

300 gr risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
een scheut witte wijn
1 l groentebouillon
1 groenlof
1 el boter
30 gr Parmezaanse kaas
100 gr blauwe kaas (zoals gorgonzola)
handvol walnoten
2 el (oude) balsamicoazijn
zout en peper