Salade van tomaat en rucola

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 120°C. Snijd de tomaten in stukken en de ui in partjes. Snipper het teentje knoflook. Meng alle ingrediënten, behalve de olijven en rucola, in een ovenschaal. Breng op smaak. Rooster het tomatenmengsel 50-60 minuten in de oven, tot de tomaten zacht zijn. Voeg de laatste 10 minuten de olijven toe. Doe de rucola in een schaal. Schenk het geroosterde tomatenmengsel van de ovenschaal over de rucola. Vergeet vooral het 'sap' op de bodem van je ovenschaal niet, want dit is je dressing. Meng alles snel door elkaar en serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr tomaten
1 rode ui
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 tl gedroogde oregano
1 el rodewijnazijn
50 gr zwarte (kalamata) olijven
75 gr rucola
zout en peper