Geroosterde pompoen met rauwe spruitjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen en schep de zaden eruit. Snijd in parten van zo'n 2 centimeter dik. Hak de rozemarijn of salie fijn. Doe de pompoen in een ovenschaal. Voeg de rozemarijn of salie, chilivlokken en 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen op je gemak de spruitjessalade. Snijd het kontje van de spruitjes af en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Halveer de spruitjes en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Hak de cranberries grof. Klop een dressing van de overige 2 eetlepels olijfolie, mosterd, ahornsiroop en azijn. Breng op smaak. Meng met je handen de spruitjes, cranberries en dressing door elkaar, waarbij je de plakjes spruitjes 'losbreekt' zodat je als het ware allemaal dunne snippers spruitjes krijgt.
Snijd de appels in parten van ongeveer 1 centimeter dik. Hak de pecannoten grof. Voeg na 30 minuten de appels en pecannoten toe aan pompoen. Rooster het geheel nog 15 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is en goudbruine randjes krijgt.
Serveer de geroosterde pompoen en appel met de rauwe spruitjessalade erover.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

ongeveer 1 kg pompoen
4 el olijfolie
2 takken rozemarijn of 5 blaadjes salie
snuf chilivlokken
2 appels
200 gr spruitjes
een handje pecannoten
2 tl grove mosterd
1 el appelciderazijn
2 tl ahornsiroop
een handje gedroogde cranberries
zout en peper