Snijbonen met vissticks en basilicummayonaise

Bereidingswijze

Maak eerst de basilicummayonaise. Stamp hiervoor in een vijzel de basilicum met wat zout tot een puree. Doe de mayonaise en 1 eetlepel citroensap in een kom. Druk de basilicumpuree boven de kom door een fijne zeef. Roer het 'basilicumsap' door de mayonaise. Het wordt prachtig pastelgroen. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak in een keukenmachine het bruin brood met de Parmezaanse kaas tot grove kruimels. Breng op smaak met zout en peper. Maak het geheel wat plakkeriger door de olijfolie erdoor te roeren. Kluts het ei los met zout en peper. Zet twee diepe borden klaar, met in de ene het broodkruim en in de ander het ei. Snijd de zalmfilet in 8 stukken ter grootte van een dikke en grote visstick. Wentel elk zalmstuk eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim. Druk met je handen het broodkruim goed aan. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi het overgebleven broodkruim erover voor wat extra knapperigheid. Bak de vissticks 12-15 minuten in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen af. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 centimeter. Breng water met zout aan de kook en kook de snijbonen in 6-8 minuten gaar. Serveer de snijbonen met je zelfgemaakte vissticks, basilicummayonaise en partjes citroen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

800 gr snijbonen
600-700 gr zalmfilet
200 gr oud bruin brood
30 gr Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ei
1 citroen
4 flinke el mayonaise
15 gr basilicum
zout en peper