Savooiekool met boekweit*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Elca.

Hak de uitjes en bak ze in de olie. Voeg de boekweit toe en bak zo'n 5 minuten mee (eerst even meebakken voorkomt dat de boekweit later plakkerig zal zijn). Voeg kerrie toe. Voeg daarna steeds een beetje water toe, de boekweit zwelt op. Voeg zout en peper (en eventueel naar wens andere kruiden) naar smaak toe. Voeg de koolreepjes toe en laat smoren. Voeg als de boekweit en groene kool bijna gaar zijn, (na zo'n 20 minuten) de tofu toe en warm het gerecht goed door. Ook heerlijk met een beetje kokos(melk).

Ingrediënten

  • Recept voor 2 personen olijfolie om in te bakken
  • 2 uitjes
  • 75 gr hele boekweit
  • kerriepoeder
  • 400 gram savooiekool, in reepjes gesneden
  • 200-300 gram tofu stukjes, pittig gekruid
  • zout en peper naar smaak
  • Recept voor 2 personen: olijfolie om in te bakken 2 uitjes 75 gr hele boekweit kerriepoeder 400 gr savooiekool, in reepjes gesneden 200-300 gr tofu stukjes, pittig gekruid zout en peper naar smaak