Gepofte bieten met fêta en dukkah

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bieten. Pak elke biet in met aluminiumfolie. Pof ze ongeveer 1 uur in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. De satéprikker moet er makkelijk doorheen kunnen glijden.
Hak ondertussen de kruiden fijn. Meng het met een vork door de fêta of geitenkaas. Maak het iets smeuïger door de olijfolie erdoor te mengen. Breng op smaak. Klop met de achterkant van een lepel de granaatappelpitjes uit de schil.
Leg de gepofte bieten op een bord en maak de pakketjes open. Snijd een kruis in de bovenkant en duw de biet open (zoals bij een gepofte aardappel). Laat ze een paar minuten afkoelen. Schep dan het fêtamengsel in de bieten. Strooi de dukkah en granaatappelpitjes erover. Schenk de granaatappelmelasse eroverheen en serveer. Eet de bieten met een vork uit z'n schil en laat de schil liggen.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 4 personen:
  • 125 gr zachte fêta of geitenkaas
  • 10 gr munt, koriander of peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dukkah (zie recept op onze website of koop kant-en-klaar) of gehakte hazelnoten
  • ½ granaatappel
  • 2 el granaatappelmelasse of oude balsamicoazijn
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 4 middelgrote bieten (of meerdere kleinere) 125 gr zachte fêta of geitenkaas 10 gr munt, koriander of peterselie 1 el olijfolie 1 el dukkah (zie recept op onze website of koop kant-en-klaar) of gehakte hazelnoten ½ granaatappel 2 el granaatappelmelasse of oude balsamicoazijn zout en peper