Marokkaanse aubergine en kikkererwten

Bereidingswijze

Snijd de ui in 6 parten en pel vervolgens de 'rokken' los. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de 'uienschuitjes' tot ze zacht zijn. Voeg de komijnzaadjes toe en bak 2 minuten mee. Snipper ondertussen de knoflook en snijd de aubergines in grove stukken. Voeg de knoflook en aubergine toe aan de pan en roerbak ongeveer 10 minuten tot de aubergine gaar is. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de pan. Bak de tomaatjes mee tot ze beginnen te barsten, maar nog niet uit elkaar vallen. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de harissa toe aan de pan. Meng alles door elkaar en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2-3 personen:
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 tl komijnzaadjes of 1 tl gemalen komijn
  • 15 cherrytomaten
  • 400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
  • 1-2 el harissa (Marokkaanse pittig gekruide pasta, te koop in de supermarkt en natuurvoedingswinkel)
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2-3 personen: 2 aubergines 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 rode ui 2 tl komijnzaadjes of 1 tl gemalen komijn 15 cherrytomaten 400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht) 1-2 el harissa (Marokkaanse pittig gekruide pasta, te koop in de supermarkt en natuurvoedingswinkel) zout en peper