Wraps met rammenas-salade en halloumi

Bereidingswijze

Maak eerst de salade. Schil hiervoor de rammenas en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de tomaten, komkommer en rode ui in kleine blokjes. Hak de peterselie grof. Meng deze ingrediënten samen met het sap van de citroen en olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Grill de plakken in een grillpan een paar minuten per kant tot ze mooie strepen hebben (of bak ze een paar minuten per kant in een koekenpan). Verwarm de platbroden of wraps in een koekenpan. Besmeer ze met de hummus of baba ganoush, verdeel de plakken halloumi en een goede schep rammenassalade erover. Rol de platbroden of wraps op en serveer. Of laat ieder z'n eigen versie samenstellen. Je zult zeker salade overhouden, maar die serveer je er dan gewoon lekker los bij.

Variatie: vervang de halloumi door falafelballetjes.

Ingrediënten

  • 4 Libanese platbroden of tortillawraps
  • 200 gr hummus of baba ganoush (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht)
  • 250 gr halloumi (Cypriotische geitenkaas die geschikt is om te grillen)
  • 350 gr tomaten
  • 300 gr rammenas
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 20 gr peterselie
  • ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 4 Libanese platbroden of tortillawraps 200 gr hummus of baba ganoush (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht) 250 gr halloumi (Cypriotische geitenkaas die geschikt is om te grillen) 350 gr tomaten 300 gr rammenas 1 komkommer 1 rode ui 20 gr peterselie ½ citroen 4 el olijfolie zout en peper