Pancakes met stoofperen

Bereidingswijze

Klop het bakmeel, de melk en het ei tot een glad beslag. Voeg een snuf zout toe en suiker naar wens. Vet een pan met antiaanbaklaag in met boter. Zet het vuur halfhoog. Schep een juslepel van het pancakebeslag in de hete pan. Draai de pancake voorzichtig om met een spatel als de onderkant goudbruin is en bovenop luchtbelletjes verschijnen. Dit duurt zo'n 2-3 minuten. Bak ze ook aan de andere kant in ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Houd de pancakes warm onder aluminiumfolie. Bak telkens een paar pancakes per keer, zoveel als er in je pan passen. Vet tussen iedere bakbeurt door de pan opnieuw in met boter. Je kunt ongeveer 12 pancakes maken.
Klop ondertussen de crème fraîche los met 1 eetlepel ahornsiroop. Snijd de stoofperen in plakjes. Leg 3 pancakes op elkaar, schep er een goede eetlepel crème fraîche op en verdeel een aantal plakjes stoofpeer erover. Geef de rest van de crème fraîche, ahornsiroop en stoofperen er los bij.

Ingrediënten

  • Ontbijt 4 personen: 130 gr zelfrijzend bakmeel (1 kop)
  • 240 ml melk (1 kop)
  • 1 ei
  • eventueel 2 el suiker
  • boter om in te bakken
  • 125 ml crème fraîche
  • 5 el ahornsiroop
  • 4 gestoofde stoofperen (zie recepten op onze website)
  • snuf zout
  • Ontbijt 4 personen: 130 gr zelfrijzend bakmeel (1 kop) 240 ml melk (1 kop) 1 ei eventueel 2 el suiker boter om in te bakken 125 ml crème fraîche 5 el ahornsiroop 4 gestoofde stoofperen (zie recepten op onze website) snuf zout