Escalivada

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de hele aubergines, paprika's, tomaten, ui, tijm, knoflook, olijfolie en 1 tl van het zout op een grote bakplaat en schep alles met je handen om.
Zet het geheel ongeveer 1 uur in de oven en voeg 10 minuten voor het einde de amandelen toe.
Haal de bakplaat uit de oven. De groenten moeten nu rondom een beetje geblakerd zijn en zo zacht zijn dat je erin kunt prikken. Verwijder de knoflook, knijp de velletjes uit, pureer ze en roer ze door het citroensap, de olijfolie en de overgebleven tl zout.
Verwijder met een mes en vork de oneetbare delen van de gare groenten en scheur de groenten vervolgens in grove stukken.
Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Strooi de basilicum erover.
Dien warm op met knapperig brood of parelgort.

Ingrediënten

  • 2 hele aubergines, rondom met de vork ingeprikt
  • 3 rode puntpaprika's
  • 6 grote trostomaten
  • 1 rode ui, in vieren
  • handje verse tijm
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl zeezout
  • 50 gr hele amandelen
  • 1 el citroensap
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 25 gram verse basilicum, grof gesneden of gescheurd
  • Knapperig brood of parelgort voor erbij
  • Gerecht voor ruim 2 personen: 2 hele aubergines, rondom met de vork ingeprikt 3 rode puntpaprika's 6 grote trostomaten 1 rode ui, in vieren handje verse tijm 4 tenen knoflook, ongepeld 1 el olijfolie 2 tl zeezout 50 gr hele amandelen 1 el citroensap 1 el extra vergine olijfolie 25 gram verse basilicum, grof gesneden of gescheurd Knapperig brood of parelgort voor erbij