Harissa-makreel met patisson en aardappel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de harissa met 1 eetlepel olijfolie. Smeer hiermee de makreelfilets aan beide kanten in. Laat in de koelkast marineren terwijl je de groenten klaarmaakt.
Boen de aardappels schoon en snijd in grove stukken. Snijd het kopje en kontje van de patisson af, verwijder met een lepel de pitten en snijd de rest in stukken die ongeveer even groot zijn als de aardappelstukken. Leg de aardappel en patisson op een ovenplaat en meng er de komijnzaad en overige olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten zo'n 40 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Zet 5 minuten voordat de groenten klaar zijn een anti-aanbakpan op hoog vuur. Leg, als de pan goed heet is, de makreelfilets met de huid naar beneden in de pan. Bak 2-3 minuten per kant tot de makreel net gaar is. Scheur de blaadjes munt grof en meng die door de geroosterde groenten. Serveer met de makreel en naar wens partjes citroen en/of mayonaise of een yoghurtsausje om te dippen.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el harissa (Noord-Afrikaanse peper-specerijenpasta, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, natuurvoedingswinkels en Midden-Oosterse winkels)
  • 400-450 gr aardappelen (het liefst nieuwe oogst)
  • 1 patisson
  • 1 el komijnzaad
  • 3 takken munt
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 2 makreelfilets (met huid) 3 el olijfolie 1 el harissa (Noord-Afrikaanse peper-specerijenpasta, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, natuurvoedingswinkels en Midden-Oosterse winkels) 400-450 gr aardappelen (het liefst nieuwe oogst) 1 patisson 1 el komijnzaad 3 takken munt zout en peper