Broccoli en halloumi met harissa-honingsausje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd grotere roosjes doormidden. Leg de broccoli op een ovenplaat, meng er 1 eetlepel olijfolie door en bestrooi met zout en peper. Rooster de broccoli in 20-25 minuten beetgaar.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet apart. Maak het harissa-honingsausje. Klop hiervoor de harissa, honing, granaatappelmelasse en 2 eetlepels olijfolie door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olie en boter in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Snijd de halloumi in pakken van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de plakken in de pan en bak ze aan beide kanten zo'n 3 minuten tot de buitenkant krokant en goudbruin is.
Verdeel de halloumi over 2 borden, leg de geroosterde broccoli erop, lepel het harissa-honingsausje erover en bestrooi tot slot met de sesamzaadjes. Serveer direct met platbrood of gekookte linzen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
225 gr halloumi (grillkaas)
4 el olijfolie
1 el boter
1 el sesamzaad
1 el harissa
1 el honing
1 el granaatappelmelasse (ruim gesorteerde supermarkt of Turkse supermarkt) of oude balsamicoazijn
zout en peper
platbrood of linzen om erbij te serveren