Vega san choy bao (Chinese slabakjes)

Bereidingswijze

Klop de ketjap, sojasaus, het sap van de ½ limoen en de maizena door elkaar en zet apart. Snijd de sjalot, peper, gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, peper, gember en knoflook tot de sjalot glazig is. Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Voeg ze toe aan de pan en fruit zo'n 5 minuten tot de champignons zacht zijn. Voeg het gehakt en het ketjapsausje toe. Roerbak 3 minuten tot het geheel goed gemengd, warm en glanzend is. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en meng door het gehaktmengsel.
Verdeel de kropsla in losse bladeren. Vul de stevige bladeren met het gehaktmengsel en garneer met pinda's, munt, koriander en rode peper. Geef er partjes limoen bij om wat sap eroverheen te kunnen knijpen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen, voorgerecht 4-6 personen:

250 gr kastanjechampignons
1 kropsla
180 gr vegetarisch gehakt
1 el zonnebloemolie
1 grote sjalot
½ rode peper
2 cm gember
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
½ limoen
1 tl maizena
1 lente-ui
Ter garnering: pinda's, munt, koriander, rode peper, partjes limoen