Rijstnoedel-paksoi salade

Bereidingswijze

Snijd de paksoi in dunne reepjes. Snijd ook de rode peper in dunne reepjes. Hak de koriander en/of munt grof.
Klop voor de dressing de chilisaus, sesamolie, sojasaus, sap van de limoen en mirin goed door elkaar.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel om met koud water. Meng nu de noedels, paksoi, chilipeper, kruiden en dressing door elkaar. De ervaring heeft ons geleerd dat je dit het best gewoon met je handen kunt doen. Strooi tot slot de pinda's erover. Serveer de salade direct, want anders gaan de rijstnoedels nogal aan elkaar plakken.

Ingrediënten

  • Lichte maaltijdsalade 2 personen: 100-150 gr rijstnoedels
  • 1 paksoi
  • 4 el Thaise 'sweet chili' saus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • ½ limoen
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn, vervang evt. door water)
  • 15 gr koriander en/of munt
  • 1 rode peper
  • een handje ongezouten pinda's
  • Lichte maaltijdsalade 2 personen: 100-150 gr rijstnoedels 1 paksoi 4 el Thaise 'sweet chili' saus 2 tl sesamolie 2 tl sojasaus ½ limoen 1 el mirin (Japanse rijstwijn, vervang evt. door water) 15 gr koriander en/of munt 1 rode peper een handje ongezouten pinda's