Salade met gegrilde abrikozen

Bereidingswijze

Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Meng de abrikozen met 1 eetlepel olijfolie en de rozemarijn. Klop een dressing van de overige olijfolie, mosterd, honing en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bladeren sla over een kom. Meng de dressing erdoorheen en houd 1 eetlepel over. Gril de abrikozen in een grillpan, zo'n 5 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben en beginnen te karamelliseren. Leg de abrikozen op de salade en besprenkel met de overige dressing. Strooi de pitten en zaden eroverheen. Garneer met dun geschaafde plakjes Manchego.

Tip: Varieer door de Manchego te vervangen door mozzarella of (vegan) fêta. Of voeg plakjes Serranoham toe.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1/2 kropsla
3 abrikozen
1 tak rozemarijn
4 el olijfolie
1 tl grove mosterd
1 volle tl honing
1 el balsamicoazijn
2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website, of vervang door pecannoten)
Manchego (Spaanse kaas) ter garnering
zout en peper