Knapperige champignons

Bereidingswijze

Verhit het frituurvet tot 180°C. Roer de bieslook en knoflook door de mayonaise en breng het op smaak met zout en peper. Roer in een kom de bloem met paprikapoeder, Provencaalse kruiden en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg er het ei en water aan toe en roer alles tot een glad beslag. Haal de champignons één voor één door het beslag en wentel ze dan door het paneermeel. Frituur 7-8 champignons tegelijk in ongeveer 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken en serveer met de knoflookmayonaise.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 10 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 5 el mayonaise
  • 250 gr middelgrote champignons
  • 100 gr bloem
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1 el Provencaalse kruiden
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • 100 gr paneermeel
  • frituurvet
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook, geperst 10 sprietjes bieslook, fijngehakt 5 el mayonaise 250 gr middelgrote champignons 100 gr bloem 1/2 el paprikapoeder 1 el Provencaalse kruiden 1 ei 1 dl water 100 gr paneermeel frituurvet zout en peper