Boekweitpannenkoek met champignons en veldsla

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg toe aan de pan. Voeg ook de blaadjes van de tijm toe. Roerbak ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en meng de veldsla door het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de yoghurt uit over de 2 pannenkoeken. Verdeel het champignonmengsel erover en serveer direct. 

Boekweitpannenkoek

Wij houden van deze boekweitpannenkoeken, omdat ze knapperiger en smaakvoller zijn en meer structuur hebben dan pannenkoeken met witte tarwebloem. Ze zijn ook nog eens glutenvrij. Dit recept is voldoende voor 4 pannenkoeken plus 1 mislukte.  Klop boekweitmeel, ei, melk en een snuf zout goed door elkaar. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt daarin een klontje boter. Schep een soeplepel van het beslag in de pan en wentel de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak tot het beslag aan de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak nog een kleine minuut tot de pannenkoek goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de boekweitpannenkoek met champignons en veldsla.

Ingrediënten

Brunch- of lunchgerecht 2 personen:

2 boekweitpannenkoeken
1 el olijfolie
250 gr champignons
½ ui
1 teen knoflook
5 takjes tijm
2 handjes veldsla
2 el Griekse yoghurt
zout en peper


Basisrecept boekweitpannenkoeken (4 st):

100 gr boekweitmeel  
1 ei 
300 ml melk 
snufje zout  
boter