Witlof met kikkererwten, olijven en sinaasappel

Bereidingswijze

Inspiratie voor dit snelle en gemakkelijke recept komt van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ideaal voor wie eens wat anders, lichters wil met witlof dan een ovenschotel met kaas (en ham).

Snijd de stronken witlof in de lengte in 6 parten. Zorg dat de kern intact blijft, zodat de parten niet uit elkaar vallen. Bestrijk de witlof rondom met olijfolie. Als je een grillpan hebt, grill dan de witlofparten op hoog vuur ongeveer 2,5 minuut tot ze rondom mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Als je geen grillpan hebt, roerbak dan de parten in ongeveer 5 minuten beetgaar.  

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet de kikkererwten af. Hak de olijven en peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel. Roerbak de witlof, knoflook, kikkererwten, olijven en peterselie op redelijk hoog vuur. Voeg de sinaasappelrasp toe en knijp een halve sinaasappel erboven uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg de sinaasappelplakjes en honing toe en roerbak een paar minuten tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.  

Ingrediënten

  • Licht hoofdgerecht 2 personen: 3 stronken witlof 1 el olijfolie 2 tenen knoflook 400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht) 20 zwarte Taggiasche of Kalamata olijven 1 (bloed)sinaasappel 1 tl honing 10 gr peterselie zout en peper