Spitskool-rijstsalade met yoghurt-tahinidressing

Bereidingswijze

Deze spitskoolsalade symboliseert wat ons betreft de overgang van winter naar lente. Hoewel we kolen, cranberries en pistachenoten toch vooral met het winterseizoen associëren, maken we er een frisse en lichte salade van die ons eraan herinnert dat de komst van de lente zeker niet lang meer op zich laat wachten. Lekker met gebakken halloumi, gegrilde garnalen of falafelballetjes. 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de kern van de spitskool. Snijd de halve spitskool in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Doe de spitskool en lente-ui in een kom. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe. Voeg de olijfolie en een snuf zout toe en masseer het met je handen in de kool, zodat de kool wat zachter wordt. Klop voor de dressing de yoghurt, tahini en honing door elkaar. Afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt, kan het nuttig zijn om je dressing wat te verdunnen met water of citroensap. Breng op smaak met zout en peper.  

Schep de warme rijst door de spitskool. Hak de cranberries, pistachenoten en peterselie of munt grof. Meng door de spitskool-rijstsalade. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de yoghurt-tahinidressing 

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 4 personen:

150 gr wilde rijst
½ spitskool
3 lente-uien
1 citroen
2 el olijfolie
50 gr gedroogde cranberries
50 gr pistachenoten
10 gr peterselie of munt
4 volle el yoghurt
1 volle el tahini (sesampasta)
1 tl honing
zout en peper