Smørrebrødd met champignons

Bereidingswijze

Smørrebrødd zijn Deense open sandwiches, beleg ze naar keuze. Snipper de sjalot en knoflook. Snijd de champignons in grove stukken. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot glazig. Voeg de champignons en de blaadjes tijm toe. Roerbak zo’n 5 minuten op hoog vuur tot de champignon beetgaar is. Hak de hazelnoten grof, voeg toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.   Besmeer de sneetjes roggebrood met de doperwtenspread of geprakte avocado. Verdeel het champignonmengsel erover en garneer met tuinkers.  

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 2 personen:  

2 sneden roggebrood 
200 gr champignons 
1 sjalot 
1 teentje knoflook 
1 el olijfolie 
1 tak tijm  
25 gr hazelnoten 
2 volle el doperwtenspread of geprakte avocado 
tuinkers ter garnering 
zout en peper