Pasta pesto met sperziebonen en aardappel

Bereidingswijze

Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Was de aardappels en snijd ze in blokjes van zo’n 1 centimeter. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1,5 centimeter. Voeg als het water kookt de aardappelblokjes toe aan de pan en kook 3 minuten. Voeg de fusilli toe en kook 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe en kook 3 minuten. Test of de aardappels, pasta en sperziebonen beetgaar zijn. Zo niet, kook dan nog iets langer. Giet het geheel af en doe het dan weer terug in de pan. Voeg de pesto toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met enkele blaadjes basilicum.  

Ingrediënten

  • Licht hoofdgerecht 2 personen: 150 gr fusilli 200 gr nieuwe aardappels 150 gr sperziebonen 100 gr verse pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt) basilicum, ter garnering zout en peper