Georgische aubergine-walnootrolletjes

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in de lengte in ongeveer 10 dunne lange plakken. Bestrijk ze rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de plakken aubergine met behulp van een grillpan, toaster, oven of bbq tot ze zacht, goudbruin en gaar zijn (met indien mogelijk mooie grilstrepen). Laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ook afkoelen. Rasp het teentje knoflook. Mix in een keukenmachine de walnoten, knoflook, koriander, peterselie, specerijen, 1 eetlepel olijfolie en granaatappelmelasse door elkaar tot een fijnkorrelig mengsel. Schenk er 2 eetlepels water bij en meng nogmaals door elkaar, tot je een korrelige, stevige puree hebt die wel aan elkaar blijft plakken maar nog niet de consistentie van notenpasta (of pindakaas) krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Leg de aubergineplakken voor je op een werkbank. Plaats 1 volle theelepel van het walnootmengsel op de breedste uiteinden van de aubergineplakken. Rol de aubergineplakken vervolgens op. Leg ze op een serveerschaal en garneer met granaatappelpitten en verse kruiden.

Ingrediënten

10 hapjes:

1 aubergine
100 gr walnoten
1 teen knoflook
5 gr koriander + extra ter garnering
5 gr peterselie + extra ter garnering
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
1 tl granaatappelmelasse (of vervang voor ½ tl balsamicoazijn en ½ tl honing/dadelsiroop)
1 el olijfolie + extra
2 el granaatappelpitten
zout en peper