Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de cilindervormige “hals” van de butternut af. In dit recept gebruiken we niet de “buik” van de butternut. Schil de hals van de butternut, halveer in de lengte en snijd met een zeer scherp mes in dunne plakjes van 1-2 millimeter. Gebruik als je dat handig vindt hiervoor een mandoline. Rol het deeg uit en leg met bakpapier op een bakplaat. Smeer de zuivelspread over het deeg uit en laat en rand van 1 centimeter vrij. Leg hierop dakpansgewijs de plakjes butternut. (Afhankelijk van het formaat van je deeg houd je waarschijnlijk wat butternutplakjes over). Verkruimel de blauwe kaas erover. Verdeel de naaldjes rozemarijn erover. Bestrooi met zout, peper en naar wens chilivlokken. Besprenkel met olijfolie. Bak de flammkuchen ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en knapperig is en de butternut beetgaar.