Pompoen met ravioli

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de pitten van de pompoen en snijd de pompoen in blokjes. Spreid uit over een bakplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie, zout en peper door. Rooster zo’n 25 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit hierin de ui rustig in 5-10 minuten zacht, zoet en glazig. Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pompoen door de ui en breng op smaak. Verdeel een beetje rucola over 2 borden. Schep het pompoen-ui-mengsel en de ravioli speels daar bovenop. Sprenkel er genereus olijfolie over en bestrooi met pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250 gr verse ravioli (het liefst met een vulling van spinazie-ricotta, geitenkaas-honing of 4-kazen)
600 gr pompoen
1 ui
2 el pijnboompitten
1 handje rucola
olijfolie
zout en peper