Zuurkoolovenschotel met kerriesaus*

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar. Maak er een luchtige puree van met zout, peper, nootmuskaat en melk. Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de olie en bak hierin de uienringen lichtbruin. Leg de rozijnen even in warm water zodat ze wellen. Snijd de zuurkool klein, de ananas of de bananen in stukjes. Smelt de boter, voeg het meel met de kerrie toe en roer dit goed door elkaar. Voeg langzaam onder goed roeren de bouillon met de melk toe en laat dit even doorkoken tot er een gebonden saus ontstaat. Snijd de appels in kleine stukjes en doe deze bij de saus. Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem. Spreid hierover de zuurkool, de rozijntjes, de stukjes banaan of ananas en de uienringen. Hierover kan de rest van de aardappelpuree worden verdeeld. Bedek nu de zuurkoolschotel met de appelkerriesaus. Zet de schotel 20 minuten in de oven.  

Ingrediënten

1 kg aardappels
zout en peper
nootmuskaat
ongeveer 1 dl melk
2 grote uien
1 el olie
50 gr rozijntjes
500 gr zuurkool
3 schijven ananas of 3 bananen
olie om in te vetten

Voor de kerriesaus:
50 gr boter
60 gr tarwemeel
1 el kerriepoeder
3 dl groentebouillon
2 dl melk
3 appels